OVER ONS

De historie van Bomert Watersport begint in 1934 bij Harm Bomert in Wanneperveen. Harm begon hier het bedrijf met een hotel/restaurant wat tevens functioneerde als taxibedrijf, fietsenverkoop en natuurlijk als botenverhuur!

In 1956 begon zijn zoon Wolter Bomert met de verkoop en reparatie van Johnson buitenboordmotoren in Wanneperveen. In 1974 kwam daar een showroom in Giethoorn bij, waar ook gestart werd met de verkoop van boten. We begonnen met de verkoop van de Duitse Hellwig boten waar later ook merken als Larson, Reinell en Ryds bij kwamen evenals rubberboten.

Eind jaren ’70 kwam de surfsport enorm op in Nederland en zijn wij naast boten en buitenboordmotoren ook begonnen met de verkoop van surfplanken, kleding en surfartikelen! Wolter zijn vrouw, Alie Bomert, nam deze business grotendeels voor haar rekening. Ondertussen kwam de zoon van Wolter en Alie, Harry Bomert, in 1986 volledig in de zaak nadat hij van kleins af aan in zijn vrije tijd altijd heeft meegewerkt. Zijn vrouw Thea begon in 1988 ook halve dagen in het bedrijf te werken en sinds 1996 werkt ook zij fulltime mee.

De verkoop van surfplanken en surfartikelen hebben we tot begin jaren ‘90 gedaan waarna we in 1994 importeur werden van het bekende Amerikaanse sportbotenmerk Bayliner. Dit is in de loop der jaren uitgebreid met watersportartikelen en diverse sport- en consoleboten i.c.m. Honda, Mercury en Mercruiser motoren.

Harry en Thea namen in 2009 het bedrijf volledig over waarna in 2011 een tweede locatie werd gekocht in Giethoorn, inclusief haven en vaste kraan. Op deze locatie zijn we, naast het bestaande assortiment, ook begonnen met de verkoop van sloepen, stalling en het verhuren van ligplaatsen.

Inmiddels werkt de 4e generatie, Ilse & Wouter (dochter en zoon van Harry en Thea) ook fulltime in het familiebedrijf.

In 2019 zijn we begonnen met de bouw van onze prachtige nieuwe showroom aan de Beulakerweg. Na een tijdelijk onderkomen in de Blesse was eind mei 2020 ons nieuwe pand zo goed als af en konden we beginnen met de verhuizing terug naar Giethoorn. Hier hebben we nu een grote, moderne showroom en werkplaats waar we dealer zijn van vele merken sloepen en sportboten zoals Bayliner, Flipper, Quicksilver, Sea Ray, Antaris, Waterspoor, Primeur, Corsiva Brig, Grand en Gala!


Samen met onze collega’s proberen we onze klanten zo goed mogelijk van dienst te zijn en hopen we samen nog vele mooie producten af te mogen leveren, waar we toch altijd wel een beetje trots op zijn!